sinüzit nedir

sinüzit nedir

Alnımızda her iki gözün iç tarafında, burun boşluğunun her iki yanında arka tarafında bulunan boşlukların iltihaplanmasına verilen isim sinüzittir. Genellikler sık tekrar eden bir üst solunum yolu enfeksiyonundan sonra oluşur. Çocuklarda da yine bire gribal enfeksiyondan sonra oluşur. Sinüs boşlukları burun içine boyutu yaklaşık 1-2 mm olan bir kapı ile açılırlar. Bu kapının kapanması da sinüzit oluşum nedenidir.
Sinüsler içlerinde hava bulunması nedeniyle kafatasını hafifletirler. Ciddi bir kazada çarpma sonrası beyin ve ilgili organların zarar görmesini engellerler. Aynı zamanda sinüsler aldığımız havanın nemlendirilmesini sağlarlar çünkü mukus tabakası bulunuz sinüs duvarlarında.
sinuzitnedir

Ayrıca sinüs boşluklarında bulunan hava konuşurken sesin rezonansını sağlarlar. Bir üst solunum yolu enfeksiyonu sonucu gelişen sinüzit 15 güne kadar akut kabul edilir. 15 gün ile 3 ay arasında subakut sinüzit ve 3 aydan daha uzun süren sinüzitlere kronik sinüzit diyoruz. Kronik sinüzit genelde burun anatomik problemleri sonucu gelişen bir hastalıktır.

1 yorum:

ahmet şahin dedi ki...

sevgili sinüzit mağdurları!!! firmamız erdoğa nın üretip patentlendirdiği ve sağlık bakanlığından izinlerini aldığı %100 bitkisel ve %100 doğal sinuzit solüsyonunu online satış ile sitemizden yada 0 212 240 76 96 dan da siparişinizi verebilir ister kapıda kredi kartı ile ister peşin ister havale ile isteyebilir,ve sinüzite SON diyebilirsiniz.ürünümüzü kullananlardan sorun reklamımızı onlar yapsın hiç bir yan etkisi yoktur.bitkisel bir üründür…kullanın hayatı yeniden kaliteli yaşayın…www.sinuziteson.com

Erdoğa | Sinüzit Solüsyonu
www.sinuziteson.com
Erdoğa sinüzit solüsyonu tamamen bitkisel yağlar ve karışımlardan oluşmakta ve kullanım ile saklama koşullarına uyulması durumunda yan etkisi olmayan doğal bir üründür. Ürün kullanımı sonrası, binlerce liralık ameliyat masrafları yerine, sadece 49,90 TL ödeyerek size rahat ve sağlıklı bir hayata merhaba diyeceksiniz kesin çözüm erdoğadan...

Yorum Gönder