Sinüzit işitme kaybına neden olur mu

Comments: (3)
Genizdeki problem östaki borusu ve dolayısıyla orta kulağı etkilemektedir. Östaki borusunun çevresindeki ödem ya da sinüzite yol açan bademcik, geniz eti dokularındaki enfeksüyon kaynağı olan mikroorganizmalar tabiki östaki borusunu ve orta kulağı etkileyebilir. Orta kulak etkilendiği zaman kulak zarının arkasında orta kulak boşluğunda çoğu zaman yapışkan bir sıvı brikimi olabilmektedir. Bu sıvı birikiminin çözülmesi için çok etkin bir ilaç tedavisinin verilmesi lazımdır. Eğer ilaç tedavisinden yanıt alınamazsa cerrahi tedavi ile bu işitme kaybını ortadan kaldırmak için havalandırma tüpü dediğimiz kulak zarına küçük bir delik açılarak belli süre kulak zarının üstünde kalacak tüp yerleştirilir. Bu işlem için de çoğu zaman genel anestezi tercih edilir. İşitme kayıpları farklı türde de olabilir. Eğer orta kulaktaki işitme problemi aynı zamanda çok yoğun bir enfeksüyondan kaynaklanıyorsa kula zarı delinebilmekte ve delik kalıcı hale gelebilmektedir. Kötü kokulu kulak akıntısı ilaç tedavisinden yanıt alınamazsa daha ilerki dönemlerde daha büyük kulak cerrahi ameliyatları gerektirir. Bu tür kulak problemi olan çocukların ya da erişkinlerinde yakından takib edilmesi gerekirse kulak ölçümlerinin uzman hekim tarafından istenmesi gerekmektedir.

Sinüzit tedavisinde lazer kullanımı

Comments: (1)
Lazer tedavisi sünizit için şu an için günümüzde çok tercih edilmiyor. Geçmiş yıllarda tercih edildi. Ama çok büyük üstünlüğü şu an için yoktur. lazeri sadece sinüzite yol açan çok ciddi konka dediğimiz yan burun duvarındaki etleri küçütülmesinde kullanılabilmektedir. Bunun dışında sünis dediğimiz burun içi boşlukların iltihabında klasik sünizit cerrahisinde lazeri kullanmıyoruz. Çünkü belirgin bir üstünlüğü yoktur.

Sinüzit Burun kanaması yapar mı

Comments: (1)
Sinüzit tabiki bir enfeksiyondur. Burun içi ve kemik içi boşluğa ait bir iltihapta burun kanaması, koza dediğimiz burun döşemesindeki hassassiyete bağlı ve damarların zedelenmesine bağlı kanamaya yol açabilmektedir. Böyle bir kanamada tabi diğer burun kanamalarından çok farklı değildir. Genelde hastayı çok rahatsız etmeyen evde kendi kendine durabilen bir kanama olarak karşımıza çıkabilmektedir. Burun ön bölgesinde veya arka bölgesinde kanamalarda genel olarak yapmamız gereken soğuk suyla burun içeirsindeki pıhtıların temizlenmesi burun ön bölümünü sıkarak ve baş önde on, on beş dakka beklemek çoğu zaman ön belgeden gelen burun kanamasını durdurabilmektedir. Burun arka bölgesindeki kanamada ise daha çok yaşlı ve hipertansiyonu olan kişilerde karşılaşıyoruz. Yine burun üstüne ve enseye soğuk su, buz uygulaması, tansiyon problemi varsa tansiyon düşürmeye yönelik sağlık merkezine başvurması çoğu zaman burun kanamasını kendiliğinden durdurabilmektedir. Ama durdulamıyan burun kanamasında tabiki kulak burun boğaz uzmanı bulunduğu bir merkeze başvurmak en ideal yol olmaktadır.

Grip veya Soğuk algınlığı akut sinüzit yapar mı

Comments: (1)
Soğuk algınlığında, burun iltihabında, geçici olarak sinüzit söz konusudur.Sinüzite çevirmemesi için nezle, soğuk algınlığı ya da gripel enfeksiyon geliştiği zaman kişinin yapması gerekenler ya da hekimin devreye girdiği zaman uygulaması gerekn bir ilaç tedavisi söz konusudur. Bu anlamda tabi kendisini koruması ya da soğuk algınlığı sırasında yatak istirihati ve tabi uygulanacak ilaçlarında doğru tespit edilmesi lazımdır. Böylece sinüzite çevrilmesin ve sinüzit kronikleşmesin ya da sık tekrarlamasın.

Burun etinin nedenlerinden biri de sinüzit mi

Comments: (4)
Burun eti oluşumunda sinüzit etkili mi?

Polip adı verilen burun etlerin gelişimin de pekçok teori söz konusudur.Sinüzit bunlardan birtanesidir.Yoğun enfeksüyon sinüzitlerdeki enfilemasyon poliplerin hızlı gelişiminde rol oynuyor. Poliplerin tedavisinde öncelikle ilaç tedavisinin belli bir protokolle uygulamamız gerekiyor.İlaç tedavisi sonrasında cerrahi tedavide gündeme gelebilir. Belli seçilmiş hastalarda cerrahi tedavide son derece yüz güldürücü ancak nüksler polip tedavisinden sonra olucaktır. çünkü doktorlar ne yaparlarsa yapsınlar polipleri yok etmek mümkün değil.Ancak doğru ilaç tedavisi ile doğru cerrahi tedavi ile uzun yıllar polipli bir hastanın şikayetlerini çok çok aza indirmek söz konusudur. Yeterki cerrahi tedavide düzgün bir şekilde polipler uygun bir şekilde temizlensin ve kontroller, pansumanlar düzenli yapılsın.Ve yoğun ilaç tedavisi de operasyondan sonra hasta tarafından aksatılmasın. Bütün bunlar uygulandığı takdirde 5, 6 yada daha uzun yıllar hastalar rahat edecektir. Polipler çoğu zaman burun tıkanıklığı, baş ağrısı ve koku kaybıyla kendilerini gösterir. Endoskopik kulak boğaz muayenesinde uzman hekim polipleri gördüğü zaman öncelikle medikal tedaviyi önerecektir. Medikal tedavi sonrasında ve bilgisayarlı tomografinin de yol göstermesiyle uygun cerrahi tedavi daha sonraki aşamalarda bazı hastalarda düşünülebilir.